Och här står jag och kokar tomat

Försöker mig på att göra egen ketchup. Verkar ju inte vara så komplicerat.

Men så börjar det…

Vilket recept ska jag ta?

Väljer ett som verkar både enkelt och pedagogiskt skrivet, borde passa en sån som jag (pucko i köket).

Men så börjar det… vilken vinäger? Röd eller vit?

Det står 1 dl tomatpuré i ingredienslista men det står inte när, eller ens att, jag ska ha i det i ketchupen… och ska jag koka med eller utan lock?

Och vad lite tomat det är i ketchup, 4 ynka tomater! Även hemmagjord! Jag som har ett ton tomater att använda innan det blir en sanitär olägenhet att bo här ?

Och jag hoppas verkligen att man kan frysa ketchup!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.